Kun je zelf je eigen huisstijl ontwerpen?

Kun je zelf je eigen huisstijl ontwerpen?

 

Veel startende ondernemers vragen zich af of ze ook zelf hun eigen huisstijl ontwerpen kunnen. Ze willen immers geld besparen op de start van hun onderneming (heel begrijpelijk) en een goed logo design kost nu eenmaal geld. Het nadeel is dat wanneer bij zelf een huisstijl ontwerpen je nooit zo’n sterk design hebt. Een freelance grafisch vormgever heeft daar niet voor niets jarenlang voor gestudeerd, en als je zo iemand inhuurt weet je zeker dat je een goed resultaat krijgt.

 

Wat maakt een huisstijl ontwerpen zo moeilijk?

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zit een gedegen onderzoek achter het ontwerp van een logo. Je moet immers je doelgroep goed kennen om te weten hoe je deze aanspreekt. Een goede freelance grafisch vormgever heeft verstand van zaken, en weet precies hoe jouw doelgroep aangesproken wil worden. Bovendien heeft zo’n vormgever natuurlijk ook veel meer technische skills, met betrekking tot grafische ontwerpprogramma’s. Deze persoon heeft dus niet alleen betere ideeën, maar kan deze ook veel professioneler uitwerken dan dat jij dat kunt.

 

De visuele communicatie van je bedrijf

Het is belangrijk dat wanneer je een huisstijl wilt laten ontwerpen je deze op alle mogelijke manieren doortrekt in de gehele visuele communicatie van je bedrijf. Je logo moet natuurlijk terugkomen op je website, je briefpapier, etc. maar ook de diverse soorten drukwerk moeten matchen met je huisstijl. Denk maar eens aan flyers, posters en banners. Het slimste is om een freelance grafisch vormgever in te huren waar je steeds bij terug kunt komen voor nieuwe designs. Deze persoon heeft dan tevens je logo ontworpen en de kleuren gekozen voor je bedrijf, en weet precies hoe die deze verwerkt in andere uitingen. Zo zorg je ervoor dat de gehele visuele communicatie van je bedrijf in lijn is met elkaar, en je klanten je op alle vlakken herkennen. Dit is belangrijk, want je wilt constant herkenbaar zijn. Als je teveel verschillende elementen gebruikt is je doelgroep in de war, en bereik je niet hetzelfde effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.