Ontwerpbureau

Ontwerpbureau

Een ontwerp, een beschrijving van iets nieuws of van iets bestaands, is een omschrijving van de werkelijkheid van bijvoorbeeld een voorwerp zoals een auto. Er zijn verschillende soorten ontwerpen, waaronder een computer-aided-design, een design dat gemaakt is met behulp van een computer zoals de naam al voorspelde, een tekening, patroon of een schaalmodel.

Soorten

Vele soorten ontwerpen worden onderscheiden door het gebied waarin zij gebruikt worden, namelijk zoals een :

  • Bouwontwerp, een ontwerp dat specifiek wordt gebruikt in de bouw. Bij een bouwontwerp is er sprake van een aantal stappen die moeten worden doorlopen voordat het ontwerp aangenomen wordt, namelijk het initiatief, de haalbaarheid, voorontwerp, definitief ontwerp , en als laatst wanneer het project gefinaliseerd is het detailontwerp. Deze stappen samen heten de chronologische kapstok, immers door het feit dat de stappen elkaar opvolgen
  • Een kunstontwerp, een ontwerp dat bestaat uit vergelijkbare stappen als het bouwontwerp, en wordt toegepast in de kunst. In de kunst is het ontwerpen vaak genoemd onder de naam industrieel ontwerp of productdesign als het te maken heeft met een product of een industrie.
  • Een kledingontwerp, een depictie van hoe een kledingstuk eruitziet. Deze manier van ontwerpen wordt vaak gebruikt in de mode, om te zien wat voor mensen het aantreft en wat voor modellen ze in moeten huren om het tot zijn recht te laten komen

Ontwerpbureau

Een ontwerpbureau is een werkplek die zich specialiseert in het maken van ontwerpen, van welk onderwerp of gebied dan ook. Vaak hebben zij dan ook vele verschillende mensen in dienst, allemaal deskundig in het gebied waar zij voor ontwerpen. Daarom zijn veel bedrijven en diensten geïnteresseerd in deze ontwerpbureaus, en vaak kopen of vragen zij dan een product van een ontwerpbureau aan. Een ontwerpbureau is een makkelijkere manier voor een bedrijf om een bepaald ontwerp te verkrijgen, dan een speciale ontwerper in te huren die dan het project of product moet bestuderen om een ontwerp te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.