Wat is video marketing

Wat is video marketing

Video marketing is een van de geïntegreerde componenten van de marketing communicatie, bedacht om de betrokkenheid van de doelgroep te verhogen, door het maken van een meeslepende video, en die dan op een gepaste plek als advertentie neer te zetten. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld de advertenties over films in de bioscoop, of een advertentie over een auto in de commercial break van een Fast en Furious film bijvoorbeeld. Deze zijn tactisch neergezet zodat het de flow van de films meepakt en mensen dan ervan overtuigt om de nieuwe film te gaan kijken, of om de nieuwe auto te kopen.

Social media video marketing

Wat steeds vaker voorkomt is de integratie van video marketing op social media. Dit is vaak over mode of fashion voorwerpen, zoals horloges, kleding of andere accessoires. Dit komt doordat de grootste groep op social media vooral jongeren en jong-volwassenen is. Deze groepen zijn zich meer bewust over de mode en/of fashion fases waar de wereld doorheen gaat. Door de vele meeslepende advertenties worden deze jongeren verleid door de bedrijven, die meestal goedkope voorwerpen via een Chinese webshop verkopen, hun accessoires te kopen, wat het doel is van Video Marketing.

Hoe werkt het

Voor de filmpjes om te werken moet er eerst extensief onderzoek gedaan worden. Bijvoorbeeld wat de doelgroep is, of het wel passend is om het filmpje daar neer te zetten, en of het filmpje wel meeslepend genoeg is of niet. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van cameramannen die hiervoor een opleiding hebben gevolgd. Die passen dan toe wat zij hebben geleerd dat werkt, bijvoorbeeld wat vaak gedaan wordt, is bij voedsel veel close up slow-motion beelden gebruiken. Dit zorgt voor een intensieve prikkel bij de meeste mensen die dan honger opwekt.

Instagram

De beste manier om op deze manier te adverteren, en de meeste mensen weten niet hoe dit moet. Hierom kun je een cursus volgen voor Instagram voor deze manier van adverteren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.