Website

Website

Een website is een verzameling, een verzameling van samenhangende pagina’s  met vergelijkbare gegevens, zoals teksten, afbeeldingen of video’s die dan opgeslagen worden op het “web”. Dit proces van opslaan heet ook wel hosten, letterlijk betekenend onderdak aanbieden. Een website is opgezet op webservers, en is over het algemeen opvraagbaar op  het internet. Een website is ook wel bekend als simpelweg een site, leenwoorden die van het Engels komen. Nederlandse woorden ervoor die minder vaak gebruikt worden zijn bijvoorbeeld weblocatie of webstek.

Domeinnaam

Een website is makkelijk te vinden op het internet, mits je het domeinnaam ervoor weet. Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System, oftewel DNS, een systeem waarmee bijvoorbeeld netwerken, computers of websites kunnen worden geïdentificeerd. Het DNS is in principe hetzelfde als een telefoonboek, maar in plaats van telefoonnummers bevat het de namen van alle toepassingen die te maken hebben met internet, of ermee verbonden zijn. De manier waarop een site is verbonden aan het internet is door een domeinnaam die uniek is aan die ene site. Als je in Alkmaar een site wilt maken, kun je de hulp inschakelen van een bedrijf dat je daarmee zal helpen. Ook kunnen zij helpen met het bouwen van een website, en kunnen zij dan een unieke domeinnaam voor je uitzoeken waarmee mensen je website makkelijk kunnen vinden, waar je dan maandelijks of jaarlijks een vaste hoeveelheid geld voor betaalt.

Webpagina’s

Een webpagina is een document of tekst, geschreven met behulp van de taal HTML, die bereikbaar is via een HTTP, waardoor een webserver via een protocol communiceert met een cliënt. Via deze cliënt is de site dan te bereikbaar. de hyperlink, een deel van een hypertekst, is de kerneigenschap van het wereldwijde web. deze webpagina’s zijn via een node toegankelijk, een zogenoemde URI, een Uniform Resource Identifier. Deze specifieke startnode heet meestal de hoofdpagina, of de homepage, waar er allemaal links staan die je verbinden met andere sites die deel uitmaken van de node.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *